Terug in Bahrein - Reisverslag uit Manamah, Bahrain van Juliet en Oedger Meijborg - WaarBenJij.nu Terug in Bahrein - Reisverslag uit Manamah, Bahrain van Juliet en Oedger Meijborg - WaarBenJij.nu

Terug in Bahrein

Door: Juul en Oed

Blijf op de hoogte en volg Juliet en Oedger

13 September 2014 | Bahrain, Manamah

Het is alweer even geleden dat we wat op ons blog met jullie gedeeld hebben. De laatste keer was voordat we naar Nederland kwamen voor onze vakantie. Een hele leuke periode waarin we veel van jullie weer gezien en gesproken hebben. Ook wel een beetje gek aangezien het behoorlijk druk was. Niet echt zoals we in onze vakantie gewend zijn, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Aan de andere kant wel lekker om bitterballen en haring te eten en goedkope biertjes en wijntjes te drinken.

Inmiddels zijn we weer vier weken ‘thuis’ in Bahrein. Alhoewel Oedger het merendeel in Dubai heeft gezeten. Hij doet er een leuk project bij een van de grootste luchthavens van de wereld. Een organisatie met veel verschillende nationaliteiten en culturen met alle politieke gevolgen van dien. Erg interessant en zeker uitdagend. Ook erg leuk om Dubai beter te leren kennen en je onder te dompelen in het massale en overdreven uiterlijke vertoon. Het nadeel is dat hij elke week op zondagochtend vroeg naar Dubai vliegt en op donderdagavond terugvliegt.

Na terugkomst in Bahrein viel ons de warmte wel een beetje tegen. Vooral de luchtvochtigheid was hoog (+/- 80%). Dat in combinatie met de 40 graden is geen topper. Je hoefde maar even buiten te zijn en het zweet brak je uit. Wel lekker bij het zwembad, maar ook daar lagen we eigenlijk alleen maar in de schaduw. Nu is het inmiddels een beetje afgekoeld maar voornamelijk is het minder vochtig.

Juul is ook weer gestart op school. Eerst een weekje zonder kinderen om er een beetje ‘in’ te komen. Maar haar school zou niet Bahreins zijn als er voornamelijk overleggen waren zonder dat je echt de mogelijkheid hebt om je klas goed voor te bereiden. De kinderen zijn nu weer twee weken op school en het schoolbestuur had de heldere ingeving om dan ook gelijk maar een rapport voor de kinderen te maken. Juul werd geacht om een voortgangsverslag te schrijven voor elk kind (lees: 43 kinderen). Het is maar goed dat Juul de meeste kinderen van vorig jaar nog kende, maar anders had ze geen idee over welke voortgang ze iets moest schrijven :S

Na onze vakantie zijn we ook lid geworden van de Bahrain Rugby and Football Club. Juul heeft zich daarbij ook gelijk aangemeld voor netball. Afgelopen week mocht ze al meetrainen en dacht ze met haar conditie een aardig eind mee moest kunnen doen. Dat ging ook prima, totdat er op de 2e trainingsavond sprongoefeningen gedaan werden. Een beetje á la de MIA selectie in de Soesterduinen. Het gevolg: Juul kon de volgende dagen moeilijk lopen en moest constant gemasseerd worden. Nu gaat het al wel weer en ze kijkt alweer uit naar de training van morgen. Het is erg leuk om weer met andere mensen te sporten. De regels zijn wel een beetje wennen. Zo mag niet iedereen in alle vakken komen en ook mogen er slechts twee mensen scoren. Je mag niet lopen met de bal. Sterker nog, als je de bal vangt moet je gelijk stil staan. Bij het verdedigen moet je een meter afstand houden wat eigenlijk dus geen verdedigen meer is. Nu lijkt het vooral op een spelletje overgooien waarbij twee personen mogen scoren, maar wellicht gaat Juul er nog de tactiek van inzien. Het is nog even afwachten welke positie Juul gaat krijgen.

Na we vier werken vonden we het wel weer tijd om een nieuwe vakantie te plannen. Binnenkort zijn er weer een aantal publieke feestdagen waardoor Juul vrij is. Aangezien we nu toch in de regio wonen lijkt het ons erg leuk om ook een beetje meer van de regio te zien. We horen veel positieve verhalen over Oman en hebben daarom binnenkort een weekje Oman geboekt. In ons volgende blog zullen we jullie alles vertellen over Oman.

Ook hebben we onze tickets voor Nederland weer geboekt. We zijn met de feestdagen weer in Nederland. Hopelijk sneeuwt het dan behoorlijk in Nederland zodat we een beetje kunnen afkoelen.

Juul en Oed

• 13 September 2014 - 17:48

Herman:

Beste Oedger en Juiet,

Wat ontzettend leuk om dit verslag te lezen. Tip voor Juliet als ze weer van die maffe leerlingverslagen moet schrijven: druk op de knop kopieren en dan het getal 42 intoetsen!
    Wat leuk dat jullie een week naar Oman gaan, ik heb er ook mooie verhalen over gehoord.
    Groet..... en tot onder de Kerstboom!